Devlet en çok bütçeyi hangi kuruma ayırıyor?

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
Bugün cuma namazından oncce hoca efendi vaaz da bu soruyu sordu.
Cemaatin içinden kısık sesle de olsa cevap geldi.

Milli eğitim. Savunma sanayi
Bir kaç kişiden de diyanet cevapları geldi..diyanet cevapları hocanın pek de hoşuna gitmedi.

Hoca konuyu çekmek istediği yere çekti. En çok bütçeyi milli eğitime aktarıldığı söyledi ve öğretmenlerin ahlaklı bir gençlik yetistirmediğine dair yorumlarda bulundu.

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
Açıkçası ben en büyük bütçeyi milli eğitime ayırıyor sözüne katılmıyorum. Hoca efendi bu bütçenin içinde öğretmenlerin ücretinide katıyordu sanıyorum. Bence öğretmenler emeklerinin karşılığını alamıyor. Özellikle özel de çalışan öğretmen arkadaşlar çok komik ücretlere çalışıyorlar.

Ve sistem de öğretmenler tarafından belirlenmiyor. Üstüne hemen hemen her dönem değişen eğitim sisteminde sorgulanacak en son kişi de öğretmenlerdir.

Diyanet öyle bir halde ki, hükümetin savunuculuğunu işlenmiş gibi.
Diyanetin işi siyaset değil. Diyanet bugün imam atamadığı camilerin hesabını versin.

Diyanet geçen dönemlerde övüne övüne bitiremediği 06 yaş kurslarını bu yıl neden boş bıraktığını anlatsın.

Son düzenleme:

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
Kimse bindiği dalı kesmek istemiyor. Diyanet hocasına tahsis edilen 6 lüks araçtan bahsediliyor. Neden? Çok mu elzem birşey?
Şu an ki Diyanet Başkanı ne iş yapıyor orası da muamma. Mehmet Görmez'in üzerinde oynanan oyunlara hiç girmiyorum bile
Cumhurbaşkanılığına tahsis edilen zırhlı araç sayısı da ikiye katlandı?
Kamuda tasarrruftan bahsedenlerin tasarrufa burdan başlaması gerektiğini düşünüyorum.

Mystery

Teknik Destek
Teknik Destek
Hoca konuyu çekmek istediği yere çekti. En çok bütçeyi milli eğitime aktarıldığı söyledi ve öğretmenlerin ahlaklı bir gençlik yetistirmediğine dair yorumlarda bulundu.

Ee burda zaten celiski var.
Hocalarimizin bu konudaki girimsimleri var mi.
Cemaatini artirma gibi gayeleri varmi?
Insanlara dogru ve yanlisi gosteme gibi bi durumlari varmi?

Ne guzel İstanbul

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
Ee burda zaten celiski var.
Hocalarimizin bu konudaki girimsimleri var mi.
Cemaatini artirma gibi gayeleri varmi?
Insanlara dogru ve yanlisi gosteme gibi bi durumlari varmi?

Ne guzel İstanbul
Diyanet kendi işini yapmıyor ki?
Deprem bölgesindeyim. Burada depremde. Sonra İncil dağıtıldı. Diyanet ortada yoktu. Çeşitli cemaatler geldi bireysel çalıştı. Sana en çok ihtiyaç duyulan yerde yoktun!

Bugün hala köy camiileri boş
Bu vebal kimin?

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
Kimse bindiği dalı kesmek istemiyor. Diyanet hocasına tahsis edilen 6 lüks araçtan bahsediliyor. Neden? Çok mu elzem birşey?
Şu an ki Diyanet Başkanı ne iş yapıyor orası da muamma. Mehmet Görmez'in üzerinde oynanan oyunlara hiç girmiyorum bile
Cumhurbaşkanılığına tahsis edilen zırhlı araç sayısı da ikiye katlandı?
Kamuda tasarrruftan bahsedenlerin tasarrufa burdan başlaması gerektiğini düşünüyorum.
Geçen yıl her mahallede 06 yaş Kur'an kursu vardı, aktifti bu yıl ise tasarruf bahanesi ile bı sayi sınırlandırıldı. Bir çok mahalleden kaldırıldı. Bir kaç yerde var bunların birisinde de müftü beyin kendi hanımı çalışıyor

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
Geçen yıl her mahallede 06 yaş Kur'an kursu vardı, aktifti bu yıl ise tasarruf bahanesi ile bı sayi sınırlandırıldı. Bir çok mahalleden kaldırıldı. Bir kaç yerde var bunların birisinde de müftü beyin kendi hanımı çalışıyor
Müslüman bir ülkede tasarrufa burdan başlanması ilginç olmuş cidden. Sonra gençler deizme, ateizme yönelince nedenlerini, niçinlerini arıyoruz. Temel eğitim bir insanda çekirdek hükmündedir. Sonradan edinilen bilgiler ile neşvünema bulacaktır.
Ekstra açılan Kur'an kursları camilerden bağımsız mı çalışıyor bilmiyorum ama size burdaki sistemi söyleyeyim. Bütün camilerde her hafta sonu Kur'an eğitimi vardır ve bu eğitim için aileler camiye aidat öderler. Kardeş çocuk sayısı arttıkça aidat miktarı düşer. Bunu karşılayamayacak kadar geliri düşükse ailenin devlet yardımcı olur ve ödemeyi üstlenir.

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
Müslüman bir ülkede tasarrufa burdan başlanması ilginç olmuş cidden. Sonra gençler deizme, ateizme yönelince nedenlerini, niçinlerini arıyoruz. Temel eğitim bir insanda çekirdek hükmündedir. Sonradan edinilen bilgiler ile neşvünema bulacaktır.
Ekstra açılan Kur'an kursları camilerden bağımsız mı çalışıyor bilmiyorum ama size burdaki sistemi söyleyeyim. Bütün camilerde her hafta sonu Kur'an eğitimi vardır ve bu eğitim için aileler camiye aidat öderler. Kardeş çocuk sayısı arttıkça aidat miktarı düşer. Bunu karşılayamayacak kadar geliri düşükse ailenin devlet yardımcı olur ve ödemeyi üstlenir.
Bu eğitim camii de değilde kreş mantığı ile ayrı adreslerde yapılıyor. Ücret konusu cüzi bir miktar. Veren veriyor vermeyenede birsey denmiyor.
Ama ihtiyaç var sayı yetersiz

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
Bu eğitim camii de değilde kreş mantığı ile ayrı adreslerde yapılıyor. Ücret konusu cüzi bir miktar. Veren veriyor vermeyenede birsey denmiyor.
Ama ihtiyaç var sayı yetersiz
Dini eğitim şart.
Aslında her anlamda eğitim şart. Bediüzzaman Hazretleri'in bu konuda çok güzel bir tesbiti var.
"Vicdanın ziyası, ulûm-u dîniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecellî eder. O iki cenah ile talebenin himmeti pervaz eder. İftirak ettikleri vakit, birincisinde taassup, ikincisinde hile, şüphe tevellüd eder."

Kenshi

Hafız'ı Kur'an
Sp Kullanıcı
Köy camilerinde neden İmam yok bu Diyanetin suçumu ?
Yoksa İmam Hatip lisesini bitirip mahreç yok, tecvit yok, hafızlık yok, Kur'an okumasını tam bilmeyen ve atanmayı bekleyen sözde "atanamayan imam" diye ortalığı karıştıranların suçum mu ?
Eğitim alan, diplomaları olan, sınavları geçen, mülakatları geçen kimse şuan boşta değil.
Bütçe ve maaşa gelirsek kadrolu memurlar içinde en az bütçe ve en az maaş şu an diyanet mensubunda.