Gribe karşı doğal ilaç:Kelle paça

GüLBeYaZ

Ehl-i sünnet
Sp Kullanıcı
21 Ağu 2017
2,433
8,008
Gribe karşı doğal ilaç: Çare kelle paça




Kış yaklaşırken grip salgını da kendini göstermeye başladı. Özellikle iş yerlerinde ve okullarda grip salgını hızla yayılıyor. Gripten korunmak ve grip olmadan önlemleri almak için birçok alternatif bulunuyor. Bunlardan biri de kelle paça. Prof. Dr. Canan Karatay da kelle paça çorbasının sağlık açısından birçok faydası bulunduğunu ve bu çorbayı sıklıkla tüketmek gerektiğini söylüyor. Eğer bu zamana kadar kelle paçanın faydaları hakkında herhangi bir bilginiz yoksa bu yazıdan sonra hemen bugün kelle paça içmek isteyebilirsiniz...

Kelle Paçanın Faydaları

Kelle paçanın faydaları insan sağlığının ihtiyaç duyduğu en kuvvetli ihtiyaçlara sahip. Bu sebepten bir tas kelle paça çorbası içerek doğal yollardan şifa almış oluyoruz. Gripten, kansere, kemik erimesinden, kırıklara kadar birçok hastalığın tedavisinde kelle paça baş rolde. Sadece Türkiye'de değil birçok farklı ülkede de şifa kelle paçada aranıyor. İran, Afganistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelerde kelle paça sıklıkla tüketiliyor.

Kelle paça bağışıklığı güçlendirir


Kelle paça çorbasının yağ oranı ve kalorisi oldukça yüksektir. Kolestrol bakımından da yüksek bir besin değerine sahip olan kelle paça başta çocukların gelişimine büyük fayda sağlıyor. Kelle paça özellikle soğuk algınlığına iyi gelerek grip ile savaşıyor. Omega 3 bakımından zengin olan kelle paça çorbası bu özelliği ile bağışıklığı güçlendiriyor.

Kanser tedavisine kollojen desteği

Kanser hastaları kanser hücrelerini yok etmeleri için kollajen adı verilen bir maddeden almak zorunda. Kemoterapi döneminde alınan ilaçlar vücuttaki kollajen düzeyini bozabiliyor. Kanser tedavisinde bu açıdan kelle paça çorbasından desteği oldukça fazla. Kelle paça içerisinde bulunan kollajen sayesinde kanser hastalarının tedaviye cevap vermeleri daha sağlıklı ve hızlı gerçekleşebiliyor. Kollajen maddesi ise yalnızca kemik suyunda, paçada ve tavuğun suyunda bulunuyor.

Kırık çıkık tamircisi

En yaygın söylemlerden biridir kelle paçanın kırık ve çıkıklara iyi geldiği. Eskiler genelde kırık ve çıkık durumlarında hemen evde kelle paça yaparmış. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçeklik olmasa da kelle paçanın kırık ve çıkıklara iyi geldiği denenmiş ve doğrulanmıştır. Çünkü kırığı ve çıkığı olan biri daha az hareket edeceğinden hatta kimi durumlarda yatağa bağlı kalacağından kelle paça gibi besin değeri yüksek bir gıdadan destek alabilir. Burada dikkat edilmesi gereken, kelle paçanın yüksek kalorili ve yağlı bir besin olduğundan, aşırı tüketiminde kilo alımına sebep olabileceğidir.

Kilo almaya yardımcı
Çoğumuz zayıflamaya çalışsak da kilo almak için uğraşan çok sayıda insan var. Zayıflık, eğer sağlam bir bünyeniz yoksa hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Eğer hem zayıf hem de bağışıklığınız güçlü değilse mutlaka kelle paça için. Kelle paçanın içeriğinde bulunan yüksek yağ oranı hem sağlıklı bir şekilde kilo alımına yardımcı olur hem de bünyeyi güçlendirir. Eğer kilo almak ve bağışıklığınızı güçlendirmek istiyorsanız günde iki kase kelle paça tüketebilirsiniz.

KAYNAK: https://yemek.mynet.com/gribe-karsi-dogal-ilac-care-kelle-paca-1168123
 

Asi ve Mavi

Sp Kullanıcı
30 Ocak 2017
5,702
1,387
sarımsakla aram yoktur
bu çorbayı hasta olunca bol limonlu ve pul biberli içerim
[MENTION=20]Vav[/MENTION] hacıoğlu corbacisi duruyor demi hala hhhz
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

Son mesajlar