Soru/Cevap ’Hekim’ ile ‘Doktor’ arasında fark var mıdır ?

Ali

Sp Kullanıcı
Hekim’ ile Doktor arasında fark var mıdır?
Eline saglik bu soru icinde tesekkür ederim Hira kardesim.

Doktor dedin mi normal bir dr ve birde Doktor da olsa hekim gibide olmuyor ve Hekim ise isin uzmani veya söyle diyeyim o iste daha cok bilgi sahibi bir doktor olur.

Bunlarin arasindaki fark bilgi ve tercübe olarak ayrilir kisacasi bundan ibarettir.

Yani ikisini bir teraziye koysak ister istemez sade Doktor veya normal bir Doktor hekim gibi degildir.

Not olarakta sunu diyeyim.
Hekim denilen zatta ve ayni zamanda yillarin o birikimi oluyor ve Doktor iste seviye olarak onun kadarda olmuyor.

Son düzenleme:

Alperen61

Alperen ve Ruveyda'nın babası.
Yönetici
Kurucu
Doktor akademik bir kavram Hekim ise sağlıkla ilgili bir kavram.Doktor dediğimizde aklımıza hastane gelir ama Doktor bir akademik ünvandır ve sadece sağlıkta geçerli değildir.
Örnek Tansu Çiller Prof.Dr.Tansu Çiller'dir ama sağlık alanın da bir doktor değildir.Kendisi Ekonomi İktisat alanında okumuş birisidir.
Dr.Devlet Bahçeli İktisadi ve Ticari ilimler Fakültesi dış ticaret mezundur akademik kariyeri doktor'dur ama sağlıkçı değildir.
Hekim veya tabip ile eşdeğer tutulan doktor kavramı halk nezdinde böyledir ama doktor kavramı sadece sağlık için geçerli br kavram değildir.

Ali

Sp Kullanıcı
Doktor olabilmek için Tez hazırlaması gerekiyor.10 Sene eğitim görmesi lazım.Hekim ise Tıp Fakültesi Mezunu olan kimselerdir.6 yıl Tıp okur Mezun olup Hekim olur diye biliyorum.
Abim bunlarin arasindaki o farki kisaca diyebilirdin ve iste bizimde demis oldugumuz gibi.

Sonucta bilgisi fazla ve daha tercübe sahibi hangisi denilse ne diyeceksin Doktor mu ve yoksa Hekim mi.

Ali

Sp Kullanıcı
Biz bu zamana kadar daha genc bir yasta Hekim görmedik ve sizde icinizde biri görmüs mü ve var mi bir örnek olarak 28 veya 30 gibi bir yasta biriside oda Hekim olmus.

Suskun Yürek

Sp Kullanıcı
Abim bunlarin arasindaki o farki kisaca diyebilirdin ve iste bizimde demis oldugumuz gibi.

Sonucta bilgisi fazla ve daha tercübe sahibi hangisi denilse ne diyeceksin Doktor mu ve yoksa Hekim mi.

Doktor derdim çünkü sağlık sektöründe doktor olmak için Hekim olup ayrıca tez hazırlaman gerekli.

resim_2021-03-12_105054.png

Ali

Sp Kullanıcı
Doktor derdim çünkü sağlık sektöründe doktor olmak için Hekim olup ayrıca tez hazırlaman gerekli.
Sen öyle diyebilirsin ve yani diyorsun ki Doktor bir Hekimden de daha bilgili diye ve bunuda alip kabul etsem ve peki hangisinin tercübesi coktur veya hangisi uzun bir dönem dokturluk yapmistir.

Bizim bildigimiz kadariyla tip dalinda doktorluk ilk basamaktir.

Yazinda o alip eklemis oldugun seyde Hekimlik meslek diyor ve öylede olsa bunun tercübesi var o zaman hastanede Hekim veya Hekim basi seviye olarak senin demis olduguna bakarsak düsük oluyor bir doktordan da.

Son düzenleme:

Ali

Sp Kullanıcı
internette her söylenen veya o yazilmis seylerin hepsi bir dogru mu ve suda ayri bir konu olur ve Ali olarak fikrimce bundan almaktansa bir kitabtan cikamayi tercih ederim ve farz et ki bende bir sey dedim veya bir konuya dair yazi yazdim ve kitabtan alinan sey ise makbul ve muteber olur kisacasi bundan ibarettir.

Not olarak kendimden istemedende olsa ve bir örnek vereyim konu her ne olursa olsun bir sey hakkinda o nette arastirma yaparim ve güvenip inanmadigim bir sitede olsa ondan bir seyde almak istemem ve normalde biz hep böyleyiz biiznillah.

Suskun Yürek

Sp Kullanıcı
Açıkca söylüyorum,Hekim olursun sonrasında Doktora yaparsın Doktor olursun.
Soru;Hekim ve Doktor sağlık konusunda olduğu için fikrimi söyledim yetmedi konuyla ilgili Tıp sitesinden belgelendirdim.
Cevap açık;Hekim sonrası Tez hazırlar başarılı olursan Doktor olursun.
Sonrasında Uzman Doktor,Operotör Doktor ünvanlar alırsın.

• Beğen
Tepkiler: Ali