Iskender Pala'dan

GüLBeYaZ

Ehl-i sünnet
Sp Kullanıcı
21 Ağu 2017
2,433
8,008


Malûm olduğu üzere aşk ateşi bütün riyaları, ikiyüzlülükleri, yalanları yakar yok eder. Riyanın olduğu yerde aşktan söz edilemez; bu olsa olsa birinin diğerini aldatmasından ibarettir. Gerçek aşkta ise insanın, değil riya gösterip yalan söylemesi, dilinin tutulup bir kelâm edememesi murat olunur. Aynı hâl, İlâhî aşk içinde geçerlidir. Dolayısıyla tasavvuf ehli, riyadan kurtulmanın yolunu aşkın gücünde ararlar. Katı ve taş gönüllerin yumuşaması bu ışığa bağlıdır. O da insanı dünya bağlarından, alâyık kaydından kurtaracaktır. Yani bütün mesele,bir mum şulelendirebilmektir. O zaman insan,denizlerdeki balık, karanlıklardaki ışık kadar özgürdür. ”

Ah mine'l -Aşk,İskender Pala
 

GüLBeYaZ

Ehl-i sünnet
Sp Kullanıcı
21 Ağu 2017
2,433
8,008
Geçip gitmede ömür

Umutlar hep yarın, yarın, yarın!..

Tükenen zamanı dolduruyor hep kuru kavgalar,

boş didişmeler, faydasız gürültüler

Aklını başına al kardeş!

Günü, bugün say; ölüm ki kaşla göz arasında;

ölüm ki dudakla söz arasındadır

Od / İskender Pala
 
Son düzenleme:

Lâ Tahzen'''

İnce Sızım
Sp Kullanıcı
29 Ocak 2017
504
2,474
Aşk gönlün işiydi ve onun olduğu yerde aklın yeri olmazdı.Akıldan geçmeden aşka gönle girmezdi.Duygular düşüncelere hâkim olunca başlardı aşk.Düşünceler duyguları yönlendirirken sevgiden bahsetmek kadar yalancılık da olamazdı.
İskender Pala
Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk, İskender Pala
 

Birindarfatma

Hüzün Hamalı
Sp Kullanıcı
1 May 2020
2,265
11,240
Hüzün Şeyh Şamil Toprağında Alnından Vurulan Bir Çocuktur Hüzün Harflere Sığmayan Bir Nimeti İlahidir Hüzün Her Hale Şükretmenin Diğer Adıdır Hüzün Seyerandır Maveradır Hüzün Özleyiştir Hüzün Ki En Ziyade Yakışandır Bize. (İskender Pala)
 

Son mesajlar