Mor havuc ve faydalari

GüLBeYaZ

Ehl-i sünnet
Sp Kullanıcı

Screenshot_2020-04-26-17-01-41-1.jpg

-Mor havuç, yüksek miktarda A, C ve K vitaminleri ile potasyum, çinko, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içeriyor.İçerdiği bu vücudumuza faydalı vitamin ve mineraller sayesinde ilk olarak bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, bizi hastalıklardan koruyor.
'Midemizin sağlığını korumamıza yardımcı olan mor havuç, özellikle gastrit, ülser gibi mide asidi kaynaklı sorunların iyileşme sürecine destek oluyor.
-Mor havuç, yüksek oranda besin lifi barındırdığından sağlıklı bir sindirim sistemimiz olmasını sağlıyor.
Bu özelliği sayesinde iştah artırıcı bir etki de oluşturabiliyor.

Screenshot_2020-04-26-17-02-32-1.jpg

Çok güçlü antioksidan özellikleri bulunduğundan vücudumuzu serbest radikallerden koruyor.
Bu özelliği de onun gripten tutun da çeşitli kanser türlerine kadar vücudumuzda koruyucu bir etki oluşturmasını sağlıyor.
Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde hücrelerimizin temizlenmesini sağlıyor. Bu da cilt sağlığımızı olumlu etkiliyor.
Daha ışıl ışıl, temiz bir cilt sağlamasının yanı sıra yaşlanma karşıtı bir etki de oluşturarak kırışıklıkların oluşmasına engel oluyor.
Antioksidan özellikleri sayesinde mor havuç, detoks suyu olarak da değerlendirilebiliyor. Ödem ve şişkinliklerden kurtulmak için kendisi tek başına en doğal reçetelerden biri sayılıyor.

Mor. havucu aldıktan sonra nasıl tüketeceksiniz, bunu da anlatmadan geçmeyelim: İlk olarak tabii ki taze taze tadına bakabilir, afiyetle yiyerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Bu şekilde değerlendirmek istemezseniz katı meyve sıkacağı yardımıyla suyunu sıkabilir, dilerseniz içine yarım limonun da suyunu ekleyerek içebilirsiniz.

Bunun yanı sıra tıpkı turuncu havuçları yaptığınız gibi rendeleyerek salatalarınıza da ilave edebilirsiniz.
[MENTION=1]Karaton[/MENTION]

EfuL!m

HüZün'Gâh
Sp Kullanıcı
Tadı turuncu olan havuca benziyor mu denediniz mi ben bu nimeti hiç satın almadım dolayısıyla tadını da bilmiyorum 121).gif

GüLBeYaZ

Ehl-i sünnet
Sp Kullanıcı
Tadı turuncu olan havuca benziyor mu denediniz mi ben bu nimeti hiç satın almadım dolayısıyla tadını da bilmiyorum 121).gif
Evet seviyorum,her zaman paxara gelmiyor buldugum zaman da hemen bozulan bir urun olmadigi icinda faxlaca aliyorum ,turuncu havuctan biraz daha serttir,turuncu daha sulu
Etrafimdaki karadenizliler genel de karisik tursu yaparken alirlar .Tavsiye ederim bir iki tane alip deneyin.

EfuL!m

HüZün'Gâh
Sp Kullanıcı
Madem öyle mutlaka deneyeceğim teşekkürler .Gll

Tatlı Cadı

Burnumdan Ötesi Uzak Mesafeler…
Sp Kullanıcı
Denemek lazım belki pancara bakış açımın degiştigi gibi bunada degişir :)

Karaton

GÜCÜ DOĞURAN DÜŞÜNCEDİR
Kurucu
Aynen afulim e katılıyorum hatta Bi tık fazlası, hiç görmedimde.
Bulup tadına bakacam en kısa zamanda:)
Teşekkürler nazenin

Tatlı Cadı

Burnumdan Ötesi Uzak Mesafeler…
Sp Kullanıcı
Pancar da hafif bir toprak kokusuna benzer bi tat var bunun havuctan tek farki sert olmasi.
Bunu daha cok seversin

Toprak görmedigimiz için seviyorum ben o tadı görürsem alıcam denicem havucuda :)

İklil

"Hissedilen her şeye cümle kurulamıyor."
Sp Kullanıcı
Şalgam suyu bundanmı yapılıyor ona benzettim ben :)