Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor musun?

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
17 Şub 2017
2,743
12,110
1,626
Yirmili yaşlarda bir üniversite öğrencisiyken kendi harçlığımı çıkarmak üzere ekstra işlere giderdim. Bu ekstraların en güzel yanı dilediğiniz an işi bırakabilme tarafıydı. Böylece karakterinize zıt bir durumla karşılaşırsanız tabiri caizse kendinizi ezdirmeye bir sebep olmayacaktı.

Bir gün garson, bir gün komi. Bazen bir temizlik görevlisi, bazen barmen. Hemen her gün başka bir semtte bambaşka işlerle gerçek dünya ile erken tanışmıştım. Tabi bu da diğer güzel tarafıydı. Olayın yaşandığı o gün de bir güvenlik görevlisiydim.

Yenikapı Etkinlik Alanı’nda zannedersem Konya Günleri adı altında bir organizasyon vardı. Her hafta memleketimizin değişik yörelerinden günler düzenlenir, stantlar kurulur ve yemekler başta olmak üzere sanatsal, kültürel bir tanıtım yapılırdı.

İşte o gün yaklaşık kırk kişilik bir güvenlik görevlisi şef tarafından alanın her bölgesine dağıtılmıştık. İlginç olan ise benim ve bir arkadaşımın fiziğimiz, ingilizcemiz ve onlara göre diksiyonumuzun biraz daha iyi olması sebebiyle ana giriş kapısına verilmemizdi. İlginç diyorum çünkü biz ikimiz de ekstracıydık.

Yavuz Selim benden iki yaş daha küçük hem biraz daha tecrübesizdi. O yüzden onu kapıya yerleştirdim ve ben on metre ileride araçları durdurup gerekli işlemleri yaptıkran sonra ona "kapıyı aç" işareti yapıyordum. Tabi bu arada gelen insanlara "hoşgeldiniz" yada "şuraya park edebilirsiniz" vs.. tarzında güleryüzlü yaklaşıyordum.

Cumhurbaşkanı yardımcısından tutun da Konya ve komşu illere ait vali, kaymakam ve bunun yanında özel kuruluşlara ait insanlar vs.. yani üst düzey çok insan geliyordu. Tabi bunun haricinde onların kendi güvenlik görevlisi personelleri de vardı. Ben normal bir şekilde işime devam ederken o olay yaşandı.

Yine siyah bir aracı durdurdum. Ardında beş altı siyah araçla küçük bir konvoydu. Ön cama eğilip "hoşgeldiniz" diyecektim ki arka koltuktan bir ses "aç kapıyı ne bekletiyorsun bizi" diye ters bir hamlede bulundu. İlkin günahı olmaz diye ben duymazlıktan gelip davetiyelerini göstermelerini istediğimde bu defa arkadaki şahıs daha da sinirlendi.

"Aç ulan kapıyı, sen benim kim olduğumu biliyor musun"

O an sadece üç saniye düşündüm belki ama sanki dakikalar kadar uzundu. Babamın nasihatleri kulağımda çınlıyordu. "Bak oğlum, türlü insanla karşılaşırsın, başını belaya sokma, zorda kalırsan zekanı kullan, yumruğunu boşa sallama, çünkü ya vurursun ya vurulursun, ikisi de dert olur sana". Gülümseyerek bitirdim o üç saniyeyi. Öndeki şoför ve yanındaki güvenlik görevlisine bakarak konuştum.

- Siz beyefendiyi tanıyor musunuz, kim olduğunu bilmiyor, hafızasını yitirmiş herhalde, bir yardımcı olsak kendisine..

Arkadaki adam daha cevap veremeden devam ettim.

- Bekleyin beyefendi bir doktor bulalım o size gerekli müdahaleyi yapar.

Bir taraftan Yavuz Selim’e "kapıyı açma" işareti yaptıktan sonra sanki bir kırmızı düğmeye basılmışçasına ortalık karıştı. O arabalardan inen siyahlı insanları gördükten sonrasını hatırlamıyorum. Uyandığımda toplanma yerinde bir çekyatta uzanıyordum.

Güvenlik şefi başucumda "oğlum sen koskoca belediye başkanına neler söylemişsin öyle" dedi. Ben de "şefim az önce bir cumhurbaşkanı yardımcısı, bir vali, iki kaymakam karşıladım, eğer bir hiyerarşiden söz ediyorsanız belediye başkanı da kimmiş" dedim.

Elimden telsizimi aldılar. Bu "kovuldum" demekti. Bunun bende karşılığı hiçbirşeydi. Başka bir iş bulur devam ederdim. Oysa mesele uzadı. Birbirimizden karşılıklı olarak davacı olduk. Mahkeme faslında sözlerim hakaret olarak değerlendirilmedi. Çünkü bana kim olduğunu soran birisine böyle bir soru sorabilirdim. Oysa kırılan iki dişimin bir hesabı olacaktı.

Uzlaşma evresinde tek bir şartla teklifi kabul ettim. İki dişime karşılık alzheimer hastalarının tedavisine bağışlanmak üzere şimdiki parayla ortalama yirmibin TL civarında bir paranın bu tedaviyi sağlayan bir kuruma yatırılmasını talep ettim. Kabul edildi ve mahkeme bitti.

Kader bu ya bizim Yavuz Selim seneler sonra Kadıköy tarafında Askeriye’den çevrilme bir hastahanede morg imamı oldu. Bir gün beni telefonla arayarak "usta bak bugün karşıma kim geldi biliyor musun" dedi ve devam etti. "Seninki".

Bizim belediye başkanı vefat etmiş ve hastanenin morgunda yıkanıp defnedilmek üzere bir yakınına imza karşılığı teslim edilmeyi bekliyordu lakin hiçbir yakını cenazeyi teslim almaya gelmemişti.

Sadece Askeriye kimlik kartımla tüm kapıları aşıp bir saat sonra onun karşısındaydım. Karşımda bir dolapta uzanan o bedenin kulağına fısıldadım. "Gideceğin yerde sen belediye başkanı değilsin, senin adın İsmet".

Bizim Yavuz Selim’in bir huyu vardı. Bazen askeriyenin eski komutanlarının cenazeleri gelir, onları kendi babası gibi tertemiz yıkardı. Bazen de katillerin, tecavüzcülerin cesetleri gelir onların da üzerine hortumu tutar el sürmeden gönderirdi. Göz göze geldik. Bana o işareri yaptı. "Hayır" dedim.

Biz iki eski arkadaş bu cenazeyi birlikte yıkadık ve resmi olarak teslim aldıktan sonra uygun görülen yere defnettik

Alıntı

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
31 Mar 2020
23,937
111,616
1,626
"Bak oğlum, türlü insanla karşılaşırsın, başını belaya sokma, zorda kalırsan zekanı kullan, yumruğunu boşa sallama, çünkü ya vurursun ya vurulursun, ikisi de dert olur sana".
Güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederim.
Özellikle yukarıdaki cümle her anne babanın çocuğuna nasihat edebileceği cinsten...

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
31 Mar 2020
23,937
111,616
1,626
Stajyer olarak çalıştığım dönemde hemşire bir Türk kızı beni saat ücretli çalışan eleman sanarak mobing uygulamaya çalışıyor ve benim görev alanım dışında işleri emrivaki yapmamı istiyordu. Sonra başka bir hemşire yaka etiketimi gösterdi. Ordaki "stajyer" yazısını görünce geri adım attı.
Stajyer ve saat ücretli çalışan elaman aynı işi yaptığı halde davranış şekli çok farklıydı.
Biz kürke hürmet eden bir milletiz maalesef...

"Eflal"

Suya Yazdım Adını♡
Sp Kullanıcı
3 May 2020
632
3,808
1,326
Ders veren bir paylaşım olmuş ,emeğinize sağlık ...
Sonuna kadar okudum . Bazen insan olmayı unutan ,insanlar var ne yazıkki ..
Ne demişler atalarımız " Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır " .....
Gerek varmı ki ,makamım iyi diye kötü konuşmaya ...
Kişiliğini sergilemiş....

Tekrar teşekkürler güzeldi....

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
17 Şub 2017
2,743
12,110
1,626
Ders veren bir paylaşım olmuş ,emeğinize sağlık ...
Sonuna kadar okudum . Bazen insan olmayı unutan ,insanlar var ne yazıkki ..
Ne demişler atalarımız " Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır " .....
Gerek varmı ki ,makamım iyi diye kötü konuşmaya ...
Kişiliğini sergilemiş....

Tekrar teşekkürler güzeldi....
İnsan olmak insan kalmak büyük meziyet.

Teşekkürler

Çimen

Burnunun Dikinde
Kurucu Varisi-Hanımağa
15 Eki 2020
14,225
67,592
1,626
Yirmili yaşlarda bir üniversite öğrencisiyken kendi harçlığımı çıkarmak üzere ekstra işlere giderdim. Bu ekstraların en güzel yanı dilediğiniz an işi bırakabilme tarafıydı. Böylece karakterinize zıt bir durumla karşılaşırsanız tabiri caizse kendinizi ezdirmeye bir sebep olmayacaktı.

Bir gün garson, bir gün komi. Bazen bir temizlik görevlisi, bazen barmen. Hemen her gün başka bir semtte bambaşka işlerle gerçek dünya ile erken tanışmıştım.
Bazen birseyler bana ahhh dedirtiyor
Burayı okuyunca konuya odaklanamadim

Pelpelik

Keep Smile ;)
Sp Kullanıcı
13 Haz 2023
2,463
11,887
1,626
Diyar-i 🦋'ler ✨😊
Her zaman kurduğum bir cümle var: insanlar unvanları insanlığının önüne koyup, hiç ölmeyecekmiş gibi, hep o unvanla yaşayacaklarmış gibi davranıyorlar.
Oysaki hepimiz aynıyız, gideceğimiz yer aynı, bu fani dünya da egosal yaşamanın ne manası var

• Beğen
Tepkiler: sıgınak

Son mesajlar