Muhteşem Lezzetiyle İncirli Muhallebi

Zeynep

Sp Kullanıcı
1 Ağu 2017
738
62
Muhteşem Lezzetiyle İncirli Muhallebi (Çok Hafif) :)
Muhteşem Lezzetiyle İncirli Muhallebi (Çok Hafif) - Nefis Yemek Tarifleri

Tarifi bizimle paylaşan Yeliz'in Tatlı Mutfağı'na teşekkürler.

Muhteşem Lezzetiyle İncirli Muhallebi (Çok Hafif) Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı buğday nişastası
10 adet kuru incir
Muhteşem Lezzetiyle İncirli Muhallebi (Çok Hafif) Tarifi Yapılışı
Puding kıvamındaki muhteşem lezzetiyle, her daim severek tüketilebilecek oldukça besleyici nefis bir muhallebi…

İncirleri 10 dakika sıcak suda bekletin. Ardından baş kısımlarını kesip atın ve küçük küçük doğrayın. Muhallebi için incir hariç tüm malzemeleri tencereye koyun. Tüm malzemeyi topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Ocağın üzerine alıp, kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha pişirip, ocaktan alın. Doğradığınız İncirleri ilave edip blandırdan geçirin. Kaselere paylaştırıp, oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra, üzerine ceviz, fındık veya badem serpiştirerek afiyetle tüketin. İncirin şeker oranı fazla olduğu için ben muhallebiye şekeri az kullandım. İsteyenler damak tadına göre şeker oranını ayarlayabilirler.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)


Muhteşem Lezzetiyle İncirli Muhallebi (Çok Hafif) - Nefis Yemek Tarifleri


 

Son mesajlar

Cevaplar
37
Görüntüleme
357