Sağlık Uyumazsak ne olur?

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,679
Uyumazsak ne olur?
Eline saglik bu yararli paylasim icin tesekkür ederim sukutu ezber.

Bir insan uyumamasiyla istemedende olsa kötü seyler oluyor ve yukarida zikir edilen seylerde hepsi bir uykudan dolayi olurya kötü seylere sebebiyet vermis oluyor o zaman bu uyku denilen o uykusuzluk insaninda uyku ihtiyacinida yerine getirmesi gerek.

Bizler birer insaniz ve ister istemez bazi ihtiyaclarimizda var onlari yerine getirmnemekle iyi bir sey yapmis olmuyoruz vede iste bu uykusuzlukta olsa öyledir.
 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,679
Bir de bu arada uyku bozuklugu denilen seyde var iste az uyuma veya cok az uyumaya sebibiyet verrebiliyor bir örnek vereyim farz edinki bir insan 8 saat uyudu ve bu arada 3 yada 4 saat sonra kalkdi ve tekrar uyudu 2, 3 saat bu insan sersem gibi oluyor ve neden birden tam uykusunu almadigi icin de böyle olmasida normal bir durumdur.

Simdi bir deyim var birden 6 saat uyumak veya kesintisiz 7 ve 8 saat uyuma var iken bunu iste 2 bölümde uyuma insani tuhaf da ve morelinide bozabiliyor.

iste insan 6 saatte veya 8 saatte uyusa 2 ve 3 kere uykudan kalkmissa onun bir sersem gibi olmasi beyin acisindan normal bir seydir.

Yani bir defa uyu ve o 6 saat veya 8 olursa bunda insan icin sorun olmuyor vede insanda ayni zamanda sersem gibide olmaz.
 
Son düzenleme:

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,679
Insanların aslında uyumaya engel olan etgenler üzerinde iyi dusunmeleri gerekir.:)
Abim bilmiyorum benim gibi acaba baska ne kadar insan var öglen ve öglenden sonra su gibi seyleri icmemeye calisiyorum ve biliyorum ki geceleyin bunlar o uykuma mani olur diye icmiyorum kahve gibi ve diger icecekleride.

Cola, energi icecegi bizi uyutmaz ve birde sunuda ögrenmis oldum son zamanda icinde koffeinli seyler de bizi uyutmuyor galiba bizim beyine uyumaya mani bir mesaj gönderiliyor ve böyle olunca bizde gecede olsa uyuyamiyoruz ve iste buda bir etken olur kimileri icinde.
 
Son düzenleme:

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
61K