İslam 8. ALEMLERE RAHMET ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ’

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
17 Şub 2017
1,510
6,485
8. ALEMLERE RAHMET ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ’NİN PROGRAMI AÇIKLANDI!

Bu yıl 24-30 Kasım tarihleri arasında 8’inci kez sinemaseverlerle buluşacak olan Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin jüri üyeleri ve programında yer vereceği filmler belli oldu.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Sinema Genel Müdürlüğü, TRT, THY, AA, Albayrak Medya, Vakıf Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Fidan Sanat Vakfı tarafından bu yıl 8’inci kez sinemaseverlerle buluşacak Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin 1 Kasım tarihinde Akademi Beyoğlu’nda gerçekleşen basın toplantısında festivalde yer alacak jüri üyeleri, etkinlikler ve finalist filmler duyuruldu.
Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Fidan Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbaki Başer, yola çıkarken alanında tek olan festivallerinin bugün pek çok festivale öncülük ettiğini ve sayıları artan bu üretim sahasından memnuniyetlerini belirtti. Başer, ayrıca mekân konusunda da öze indiklerini söyleyerek, kendilerine ev sahipliği yapan Beyoğlu Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Kübra Gülal ise bu tür önemli festivallerin her zaman destekçisi olmaya çalıştıklarını kaydederek, festivallerin sürdürülebilirliği adına da gayret gösterdiklerini belirtti.
Konuşmaların ardından 8. Alemlere
Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin programı hakkında festival direktörü Cemil Nazlı, platform direktörü Belkıs Bayrak ve festivalin danışma kurulu üyesi Koray Sevindi bilgi verdi.
Festivalleri ile sinemaya ve sinemacılara hizmet etmek istediklerini belirten Cemil Nazlı, bu yıldan itibaren karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmalara da ağırlık vereceklerini vurguladı.
48 Ülkeden 602 Eser Yarışacak
24-30 Kasım
tarihleri arasında Atlas 1948 Sineması ve Akademi Beyoğlu’nda seyircisiyle bir araya gelecek festivalde 388 kurmaca, 116 belgesel, 46 animasyon, 52 yapım destek olmak üzere 48 ülkeden toplam 602 eser yarışacak.
 

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
17 Şub 2017
1,510
6,485
Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali
Hz. Muhammed’in (sas) yaşantısının yansımasının çağımızda insani ve ahlaki örneklik teşkil edecek şekilde anlatıldığı hikayeler seçilecektir. Amacımız sadece inanan biz İslam toplumunun değil, insanlık aleminin de özlem ve ihtiyacını duyduğu Efendimiz’in (sas) o muhteşem ahlakını, örnekliğini, rehberliğini çocuk, genç, birey, aile, eğitim, sosyal yaşam, ticari yaşam başta olmak üzere aklımıza gelebilecek her alanda bugüne uyarlanmış bir şekilde sinema dili ile anlatabilmenin imkanlarını bulmak, oluşturmak.
 

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
17 Şub 2017
1,510
6,485
Ulusal En İyi Kısa Film Ödülü: 35.000 TL
Ulusal En İyi Belgesel Ödülü: 25.000 TL
Ulusal En İyi Animasyon Ödülü: 15.000 TL
Uluslararası En İyi Kısa Film Ödülü: 35.000 TL
Uluslararası En İyi Belgesel Ödülü: 25.000 TL
Uluslararası En İyi Animasyon Ödülü: 15.000 TL
 

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
61K