Yorum Bilinçaltı Olumlaması Yapmak Doğru mu?

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
31 Mar 2020
18,389
87,057
IMG_20221206_082126.jpg

‘Sürekli bir düşüncenizi aklınızdan geçirdiğinizde, bu mesaj derhal Evren’e yollanmaktadır. Böylece söz konusu düşünce gider, manyetik olarak benzer frekansa bağlanır ve birkaç saniye içinde de o frekansa dair bilgileri hisleriniz aracılığıyla size geri gönderir.”

Bu cümleyi bilinçaltı uygulayıcılarının kutsal kitap gibi özümsedikleri The Secret-Sır isimli kitaptan aldım.

Bilinçaltı uygulayıcıları olumlu düşünme ve söylemlerle her isteğin gerçekleşeceği gibi pembe bir tablo çiziyorlar. Verilen örneklerde hep bunu destekler mahiyette oluyor.

Kişinin isteğinin olması veya olmaması şeklinde iki ihtimal vardır. Allah hayatın genel seyrini olumlu yönde yaratmıştır. İnsan hergün hasta, her işte başarısız olmaz. Her isteğinde hüsrana uğramaz. Ama her istediği de olmaz. Her istediğinin olacağı yer dünya değil cennettir.

Şifa akımları, söylemleri ile kişinin kendi kaderini ve başına gelen olayları, kendi söylemleriyle belirlediğini hatta oldurabildiğini iddia etmektedir. Bu şekilde Allah’ın dilemesi yani kader, inanıştan çıkarılmaktadır. Oysa herşey Allah’ın kaderi ile belirlenmiştir.

Olumlamalarda, kulun acziyetini bilerek, herşeye güç yetiren Yüce Yaratıcı’dan dua ile istemesi yoktur. Şeytani bir kibir ile dilediğini oldurabileceği iddiası vardır.

Bir kısım şifa uygulayıcılarının sık sık kullandıkları evren ifadesi cahiliye müşriklerinin putları olan Lat, Menat, Uzza’nın yerine inşa ettikleri putun modern ismidir.

Olumlu düşünme değil doğru düşünme esastır. Sağlıklıyım, mutluyum, başarılıyım demekle istediğimiz olmaz. Öncelikle sebepleri yerine getirmek gerekir. Negatif düşünme bizi hasta edebilir ama olumlama yapmak da bizi hayal kırıklığına uğratabilir.

Telkinler bizi sorumluluklarımızdan muaf tutmaz. Tek başına iyi düşünmeye çalışmak bizi bir müddet sonra duvara toslatır.

Elbetteki şu imtihan dünyasında hayatın zorlukları ve terslikleri her zaman olacaktır. Bunlar bizi hayata hazırlar. Korkular, endişeler olumlu düşünmekle değil doğru düşünmek ile absorbe edilebilir.

Güzel düşünen güzel görür. Güzel gören ise hayattan lezzet alır. Olumlama değil dua esas olmalıdır.
 

Yaban Gülüm

Fe Eyne Tezhebûn
Sp Kullanıcı
9 Mar 2017
2,905
7,905
Bilinç altı olumlaması , ritüeller, seanslar , söylenmesi gereken sayılar v.s
Şu anda bu alanda o kadar çok paylaşımlar yapılıyor ki. Özellikle söylenmesi gereken sayıların bazı büyü olaylarıyla bağlantılı olduğunu okumuştum.
Bu tarz şeyleri yapanların önce iyi olduğunu dnaha sonra önceki hallerinden daha kötü olduklarını ve cinlerin musallat olduğuna dair yaşanmış hikayelerle de karşılaştım .

Zamanın tehlikelerinden birisi sanırım bu.
Kolaylığa kaçan insanların beklentilerine yönelik tuzaklar. Hayatını gözler önüne seren, dinden uzaklaşan kişilerin huzur arama telaşeleri ..
 

Tuğba

Editör
Yönetici
Editör
30 Ocak 2017
3,030
11,926
Biz de dua vardır, evrene değil rabbimize el açarız. Evet olumsuz düşünmek insanı yorar, ümitsizlikte haramdır ama bizde “imtihan dünyası “ kavramıda vardır.
Bu ritüellerin yeni nesil gençliği hedef aldığını düşünüyorum, imanı zayıf insan çıkışı başka yollarda arar.
 

Son mesajlar