Çöp Torbasında Kendi Patatesinizi Yetiştirmek İster Misiniz?

Turan

Sp Kullanıcı
31 Ocak 2017
2,092
360


Patates yetiştirmesi en kolay bitkilerden biri olmasına rağmen çok tercih edilmemektedir. Ucuz olduğu için satın almak daha kolay geliyor. Ancak patates yetiştirmeniz için çok iyi sebep var. Çünkü satın aldığınız patateslerde kimyasal madde var.

Çevre Çalışma Gruplarının yaptığı araştırmaya göre patatesin diğer ürünlerden daha ağırlık olarak daha fazla pestisit içerdiği biliyor. Pestisit insan kullanımına sunulan gıdalarda istenmeyen, hayvan veya bitkileri öldüren bir kimyasal.




Yediğiniz patateslerle birlikte kimyasal almak istemiyorsanız, çok basit bir yöntemle evinizin balkonunda bile çok miktarda patates yetiştirebilirsiniz. nasıl mı?

Çöp torbasında patates yetiştirmek kusursuz bir yoldur ve bunu yapmak için sadece birkaç kolay adım atılır.

Ekimden bir hafta önce, tohumluk patatesleri sıcak bir yere koyun. Patateslerinizin üzerinde bir iki santim büyüklüğünde filizlenme başlayacaktır. Eğer patatesiniz büyük ve birçok yerinden filiz verdiyse onları birkaç parçaya bölebilirsiniz.

Her patates parçasında en az iki filiz bulunması gerekir. Tohum patatesleri kesildikten sonra oda sıcaklığında üç gün bekletin.

Bir çift makas kullanarak, çöp torbasının altında su tahliye delikleri açın.

Torbanızın kenarlarını aşağı kıvırın ve içine üçte bir oranında toprak koyun.

Çöp torbasını bahçenizin veya balkonunuzun tam güneş alan bir alanına koyun.

Tohumu patatesleri dikmeden önce önce mantar hastalıklarına karşı onları korumak için onları tarımsal kükürt ile tozlayın.

Onları toprakta yaklaşık iki santim derinliğe gömün. Toprakla patatesleri iyice sıkıştırıp su verin.

Patates bitkileriniz altı ila sekiz santim uzunluğunda boya ulaştığında torbanın üzerine biraz daha toprak ekleyin. Toprak bitkinin yeşil kısmının alt yapraklarına kadar ulaşsın.

Büyümeye devam ederken, çöp torbasının açılması oranında göre toprak eklemeyi sürdürün. İyi sulamanız gerektiğini unutmayın ancak torbanın içinde su kalmamalı, toprak çamur olmamalıdır.

Şimdi işin eğlenceli kısmı: Hasat zamanı. Patateslerinizin hasat için hazır olduğuna size bir ip uçu verecektir. Yaprakları sararmaya başlayıp dökülecektir. İşte bu durumda sulamayı kesin. patatesin derisinin sertleşmesi için birkaç hafta sulamadan kendi haline bırakın.
Birkaç hafta geçtikten sonra torbanın kenarını makasla kesin ve patateslerinizi toplayın.

Patates dikimi için Nisan ayı uygundur. Patatesleri Ağustos ayında toplayabilirsiniz.
 
İ

İsrâ

4 ay beklenmez gibi.
10 dakikaya pazardan alıyoruz ya :)
Sağlık için yapmamız lazım ama nerdeeee
 

Yaren

Fesleğen
Sp Kullanıcı
30 Ocak 2017
4,706
7,257
Bunu bahçede denemeyi tercih ederim,sadece patates değil,domates, biber, maydanoz vb..Sonra çiçekler,birkaç ağaç, sahane bir uğraş olur,eminim.
 

"Aşk-ı Derun"

Sp Kullanıcı
28 Tem 2017
110
139
Bunu biz denemiştik yani babam denedi, çöp poşetin de değil de patates çuvalın da yapmıştı.Patates cok güzel büyüdü büyudükçe toprak doldurdu.Yarım çuval patates bekliyoruz :)anca türlü yaptık.
 

Son mesajlar