Diyette Türk Tarzı

SiyahSancaktaR

CEDDİ OSMANLI !...
Sp Kullanıcı
17 Eyl 2017
17,184
40,282
İstanbul..
Geçen ay konu olarak ekseriyetle erken yaşlarda rastlanan iştahsızlık ve annelerin alınması gereken besinleri çocuğun burnundan, olmadı püre haline getirmek suretiyle damardan vücuda zerk etmesi durumunu ayrıntılarıyla incelemiştik.

Bu ay ise vakt-i zamanında fersah fersah kaçtığımız yemekleri, geçen yıllar sürecinde gelişen damak zevkimizle nasıl ayarsızca yediğimizden ve bunun sonucunda artan yağlarımızı eritme çabalarımızdan bahsedeceğiz.
Yemek yemek keyfe dönüştüğünde bahaneler su gibi gelmeye başlar. En belirgini ve kurtarıcı olanı tok karnına alınması gereken ilaçlardır. Bir diğer sıkça görülen bahane de yoğun ev işlerinin üstesinden gelebilmek için kuvvetli yemek yenmesine duyulan ihtiyaçtır ki, “Can boğazdan gelir” atasözü burada hakkıyla kullanılır. İster ilaç içmek bahanesini, isterseniz işlerinizi kuvvetle yapabilmek bahanesini kullanın çok yemenin sonucunu değiştiremezsiniz. Afiyetle midenize gönderdiğiniz her lokma size genişleyen bir bünye olarak geri dönecektir.
İlk etapta alınan kilolar gözü tırmalamayacağı için kişide “kemiğim iri” savunması göze çarpar. Geçen zamanla birlikte, irileşen kemiklerin bir sonraki aşaması olan “balık eti” vakasıyla karşılaşılır. Balık etli olma durumu aynı zamanda Türk Tipi’ne denk düşer ki bu da kiloların en tercih edilen tabir şeklidir. Fakat kontrol altına alınmayan kilolar, genişleyen göbeğin “can simidi” olarak tabirinden sonra can sıkmaya başlar. Bu ise ipin ucunun kaçtığı noktadır.

SU İÇSEM YARIYOR

Gramlar birleşerek kilolar mertebesine ulaşmış, bünyede kendine sağlam bir yer edindikten sonra erimesi zor bir hal almıştır. Bu bölgedeki kilolar kedi gibidir. Kedinizi evden ne kadar uzak bir noktaya götürürseniz götürün mutlaka geri dönecektir. Kilolar da öyledir; verirsiniz, geri alırsınız; verisiniz, geri alırsınız ve hayat bu şekilde akıp gider. Bu durumdaki birinden en çok duyacağınız söz ise “su içsem yarıyor” olacaktır.

TENCEREDE DURACAĞINA MİDEMDE DURSUN

“Tencerede duracağına midemde dursun” sloganı obezliğin atasözüdür. Buzdolabında mevcut yemekleri yemeden uyku tutmaması halinde ise “Homini gırtlak, püfidi kandil, tumba yatak” sözü devreye girer. Yemek uğruna canından bile geçmiş insanların da bir sözü vardır. “Atın ölümü arpadan olsun” diyen birini görürseniz bilin ki o kişi artık müdahalenin şart olduğu konuma gelmiştir.
Rejim, diyet ya da zayıflama programı… Artık ne derseniz deyin bu kelimelerin anlamı tencere içinde olan dünya zevklerinden mahrum olmak demektir. Prensip olarak rejimler pazartesileri başlar, genellikle de fazla uzun sürmez. Uzman yardımı alınmıyorsa uzun saatler boyunca yemek yememek şeklinde uygulanır. Bu durum insan nefsine tamamen aykırıdır, zira aç kaldığınız dönemlerde önce kendinizi yersiniz ardında dayanamayarak evdeki ve çevredeki tüm yemekleri yersiniz. Başarısız bir final kaçınılmazdır.

TÜRK İNSANI İKRAMI SEVER

Fakat Türk insanı ikramı sever, misafirine mutlaka yiyecek bir şeyler ikram eder ya da dışarıda yemeğe götürür. Misafiri çekinmesin diye her iki durumda da öncülük ve eşlik eder. Ayrıca ülkemizde birçok şehir kendi yiyecekleriyle ünlüdür. Mesela zayıflamak uğruna bir pastırmayı ya da mantıyı hayatımızdan çıkarmak demek Kayseri’yi manevi olarak haritadan silmek demektir. İskenderin yenilmediği bir Bursa, mıhlamasız bir Trabzon, anasız kızsız bir Adana, pidesiz bir Samsun düşünebilir misiniz, onlarsız oralara gitmek ister misiniz? Şu durumda yapılması gereken “Diyette Türk Tarzı”nı oluşturmaktır.

Sevgili hanımlar sabahları sucuklu yumurtayı kepekli ekmek ile yiyerek, öğlen canınızın çektiği bir testi kebabının ardından limonlu şekersiz yeşil çay içerek, akşamları mantının yanında kalorisiz kolaları tercih ederek vicdanınızın rahatladığı, aklınızın hiçbir şeyde kalmadığı bir tarz geliştirebilirsiniz. Ara öğünlerde de misafirlikteyseniz pastalarınızı yerken şekersiz çay içiniz. Bu diyetle yemeklerden sonra pişmanlık duymayacağınız kesindir. Hatta her diyette olduğu gibi kendinize bir gün de ödül vererek mahrum kaldığınız lezzetlerle vuslat anı yaşayabilirsiniz.
Görüldüğü üzere ölümden başka hayatta her şeyin çaresi vardır. Yeter ki gönüller şen olsun. Ama yine de, ne kadar çekici gelirse gelsin bu yazının bir mizah yazısı olduğunu unutmayınız ve bu diyeti uygulamaya kalkmayınız. Diyetisyenlerle mutlu sona ulaşacağınızı ümit eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.

Bir dirhem et bin ayıp örter,
Sen bunu bilir misin?
Hayattaki en önemli kriter,
Allah karakter zayıflığı vermesin.

Aysun ÇETİNTAŞ
 

sükutu-ezber

Öyle işte,,,
Sp Kullanıcı
11 Şub 2017
16,547
59,068
Cevap: Diyette Türk tarzı

Ahhh bu kilolar çoğu insanın sıkıntısı
Verilmeyen kilolar
Sürekli diyet tarifleri

Birini görünce aaaa nasıl zayıfladın hemen onun yaptığı diyeti uygulama ama tabi sonu hüsran,,, :)

Sohbetlerin en vazgeçilmez muhabbeti
Mutlaka konuşulur
Bitmez bu mevzu hiççç bitmez,,, :) :bayıl:
 

Yaren

Fesleğen
Sp Kullanıcı
30 Ocak 2017
4,706
7,257
Cevap: Diyette Türk tarzı

Tam bi Türk insanıyım;ikram severim,tabağımda yemek bırakmam veee
Şu içsem yarıyor hhhz
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

SiyahSancaktaR

CEDDİ OSMANLI !...
Sp Kullanıcı
17 Eyl 2017
17,184
40,282
İstanbul..
Kilo vermek kişinin bünyesine ve iradesine göre değişir.
Etçil bir şahsiyet olarak kilomla barışığım :)
Kilom ilerlerse akşam diyeti yaparım akşam çorbadan başka bisi içmem 1 haftada istediğim kiloya inerim.
Yaşasın et ve yemekleri:))
 

İklil

"Hissedilen her şeye cümle kurulamıyor."
Sp Kullanıcı
20 Şub 2017
8,315
29,296
Evde oturunca kilo alıyorum çalışınca hareket fazla olunca kilo veriyorum bu güzel :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

EfuL!m

HüZün'Gâh
Sp Kullanıcı
8 Mar 2017
2,167
544
Akşam 6 dan sonra glütensiz beslenin şekersiz çay serbest bakın kilo nasıl veriliyor He birde 2 kilo su tüketin ..
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
59K