Ingilizlerin anketine göre yüzde 61 ‘evet’

Turan

Sp Kullanıcı
31 Ocak 2017
2,092
360
[FONT=helvetica !important]Referandum öncesi Türkiye’de evet oyları yükseldi. Mobil araştırma şirketi Qriously tarafından 28- 30 Mart tarihlerinde akıllı telefon uygulaması kullanılarak, 3418 yetişkin kişi üzerinde yapılan anket sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.
[/FONT]


EVET OYLARI YÜZDE 61’E ÇIKTI

[FONT=helvetica !important]Yayınlanan ankete göre evet oyu kullanacaklar, referandumdan rahat bir zaferle çıkacaklar. Mobil araştırma şirketi Qriously tarafından yapılan ankette, Türk seçmenlerin beşte ikisinin (yüzde 61) Erdoğan’a destek vereceği öngörülüyor.

[FONT=helvetica !important]Ancak yüzde 29’luk kararsız bir kesim söz konusu.[/FONT]
[/FONT]


İSTANBUL’DA “EVET” ÖNDE

[FONT=helvetica !important]Evet oyu kullanacak MHP’de dengeli bir dağılım söz konusu. 18-44 yaş grubunda evet oyu çoğunluğu ön plana çıkıyor. Türkiye’nin metropolü İstanbul’da da oyların büyük kesimini Evet oluşturuyor. İstanbul’da oranlar şuan 60’a 40 dağılmış durumda.
[FONT=helvetica !important]Kategorileştirme kararsızlar hesaba katılarak yapılırsa evet 43.6, hayır 27.4, kararsız 29.0 olarak gözüküyor.[/FONT]
[/FONT]


KARARSIZLAR ‘EVET’E DAHA YAKIN

[FONT=helvetica !important]Ancak geçmiş dönem seçimlerine bakarsak kararsız olarak gösterilen oyların sandık sonucu Erdoğan lehine çıktığını da görebiliriz. En yakın örneğini italya seçimlerinde yaşamıştık.
[FONT=helvetica !important]
[/FONT]
[/FONT]


MHP SEÇMENİNİN YÜZDE 81’İ EVET DİYOR

[FONT=helvetica !important]MHP’nin yüzde 87’sinin AK Partiyi desteklediği görülüyor. Kararsızlarla birlikte belki bu sayı eşit bölünmüş bir hale bürünebilir. Ankette gençler ve orta yaşlıların evet oyundaki çoklukları gözüküyor. En çok evet verilen yaş aralığı 35-44.
<ins class="adsbygoogle" data-ad-client="ca-pub-3168439653810734" data-ad-slot="3665511605" data-ad-format="auto" data-adsbygoogle-status="done" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: inherit; font-family: inherit; vertical-align: baseline; display: block; height: 60px;"><ins id="aswift_1_expand" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border: none; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: inherit; font-family: inherit; vertical-align: baseline; display: inline-table; height: 60px; position: relative; visibility: visible; width: 589px; background-color: transparent;"><ins id="aswift_1_anchor" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border: none; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: inherit; font-family: inherit; vertical-align: baseline; display: block; height: 60px; position: relative; visibility: visible; width: 589px; background-color: transparent;"><iframe width="589" height="60" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" vspace="0" hspace="0" allowtransparency="true" scrolling="no" allowfullscreen="true" id="aswift_1" name="aswift_1" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border-width: 0px; border-style: initial; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: inherit; font-family: inherit; vertical-align: baseline; left: 0px; position: absolute; top: 0px;"></iframe></ins></ins></ins>
[FONT=helvetica !important]
[/FONT]
[/FONT]


35-44 YAŞ ARALIĞI AK PARTİ’Yİ DESTEKLİYOR

[FONT=helvetica !important]Hayır oyu için çoğunluğu oluşturanlar da 1972 öncesi doğanlar, askeri darbeye de şahit olanlar. 35-44 yaşın ön plana çıkması tesadüf değildir. Ülkenin yaşadığı dönüşümü ve gelişimi yakından takip etme şansı bulan bu yaş grubu AK Partiye her seçim döneminde destek vermektedir.
[/FONT]


GÜNEYDOĞU’DA ‘EVET’ YÜZDE 68,4’E ULAŞTI

[FONT=helvetica !important]Etkileyici bir diğer sonuç ise güneydoğu’da evetin 68.4 hayırın ise 31.6’da olması. Bu da HDP’nin azalmakta olan etkisini gözler önüne seriyor. Hayır oyları batı ege ve Trakya’da çoğunluğu oluşturuyor. Karadeniz’de ise güçlü bir evet desteği var.
[FONT=helvetica !important]Eğitim oranlamasına bakılınca ilkokul mezunları ve liseyi bitirenler evet için çoğunlukta. Üniversite mezunlarında ise oran hayır lehine doğru değişim göstermekte.[/FONT]
[FONT=helvetica !important]Bu anket yöntemi İngiltere’nin Brexit, İtalya’nın referandum ve Hollanda’nın son seçimlerinde başarılı sonuç vermişti.[/FONT]
[/FONT]


SON ANKETTE BÜYÜK DEĞİŞİM

[FONT=helvetica !important]24 Şubat’taki ankette kararsızların oylarıyla da birlikte Evet yüzde 47.9 Hayırın 52.1 olduğu tahmin ediliyordu ancak son anketlerde büyük değişim söz konusu.
[/FONT]


OY HARİTASI

[FONT=helvetica !important]Referandum sonuçlarına göre çıkarılan ‘evet-hayır’ haritasında, ‘Evet’ oylarının Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nde yoğunlaştığı görülüyor. ‘Hayır’ oyları ise, Ege Bölgesi’nde yoğunlaştı.
[FONT=helvetica !important]Kaynak: Haber 7[/FONT]
[FONT=helvetica !important]
[/FONT]

[/FONT]


 
İ

İsrâ

Dünya ingilizler tarafından yönetiliyor. Tahminlerinin de şaşmayacagini düşünüyorum.
 

Tuğba

Editör
Yönetici
Editör
30 Ocak 2017
3,030
11,923
Bu ingilizlerden herşey beklenir,
Evet oyu veren kitle nasılsa oy oranı çokmuş ben vermesemde olur deyip rehavete kapılabilir.
Yapar bunu ingilizler yani hiç şaşırmam :)
 

Son mesajlar